Knauf Knauf
atpakaļ

Gada labākā būve Latvijā 2012

Gada labākā būve Latvijā 2012

2013. gada 22. martā jau 15. reizi tika paziņoti Latvijas Būvnieku asociācijas organizētās skates «Gada labākā būve Latvijā 2012» uzvarētāji. Skates dalībnieku rindās bija gan pasūtītāji un projektētāji, gan pašvaldības, gan būvuzņēmēji no Latvijas Būvkomersantu reģistra un nozares sabiedriskās organizācijas.

Apkopojot konkursa rezultātus, labākās jaunceltnes gods tika īslaicīgās aizturēšanas vietai Hospitāļu ielā 3, Daugavpilī. Nominācijā «Restaurācija» galveno balvu ieguva Marka Rotko Mākslas centrs ar projektu «Artilērijas arsenāla ēkas rekonstrukcija» Mihaila ielā 3, Daugavpilī, savukārt, nominācijā «Renovācija» labākā bija ambulatorās veselības aprūpes centra jaunbūve Raiņa ielā 6/8, Ventspilī. Pirmo vietu rekonstrukcijas kategorijā izcīnīja pirmskolas izglītības iestādes un administratīvās ēkas un teritorijas labiekārtojums Tīnūžu sākumskolā Ikšķiles novadā. Labākās inženierbūves tituls tika pirmās kārtas rekonstrukcijai Jāņa Čakstes bulvārim Jelgavā, bet «Publiskās ārtelpas objekta» kategorijā nepārspēta palika Mežaparka brīvdabas estrāde Olainē. Uzvarētājiem balvas pasniedza ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, arhitekts Jānis Dripe, Vācijas vēstniecības vadītāja vietnieks Hennings Simons u.c. prominences.

Gada labākās būves skates ietvaros uzņēmums Knauf kopā ar Vācijas vēstniecību kategorijā “Duālās izglītības labas prakses piemērs” pasniedza Atzinības rakstus Rīgas Celtniecības koledžai un uzņēmumam RERE 04; laureāti saņēma arī biļetes uz pasaulslavenā mūziķa Ērika Kleptona koncertu.

Savukārt, nominācijā “Knauf sausās būves sistēmas” Knauf Akadēmijai bija prieks pasniegt Atzinības rakstus SIA Merks un SIA Āboltiņa būvuzņēmums. SIA Merks kā pirmās vietas ieguvējs saņēma arī ceļazīmi izstādes Knauf Werktage apmeklējumam Vācijā.

Lai izcīnītu godalgu nominācijā „Sausā būve”, pretendentiem noteiktā apjomā bija jāpielieto Knauf sausās būves sistēmas, balstoties uz ražotāja tehniskajām direktīvām, jādemonstrē atbilstošs būvfizikālo prasību līmenis un jāpielieto inovatīvi materiāli. Balvas „Duālās izglītības labas prakses piemērs” piešķiršanas kritēriji - objektu būvniecībā iesaistīto profesionālo skolnieku skaits sausās būves, apmešanas un restaurācijas darbos, arodskolnieku veikto darbu apjoms un kvalitāte, sadarbības ilgums un rezultāts, un kvalificēto strādnieku skaits.

Atgādinām, ka Knauf atbalstīto nomināciju mērķis ir veicināt ilgtspējīgu būvniecības principu pielietošanu Latvijas būvniecībā un duālo apmācību moduļa ieviešanu profesionālajā izglītības sistēmā, virzīt ēku būvfizkālo rādītāju novērtēšanu kā būves kvalitātes un vērtības pamatkritēriju, kā arī novērtēt sausās būves un restaurācijas amata meistaru sniegumu.