Knauf Knauf
atpakaļ

Gada būvinženieris 2012

Gada būvinženieris 2012

2012. gada rudenī Latvijas Būvinženieru savienība pirmo reizi izsludināja konkursu Būvindustrijas Gada balva. Ar ģenerālsponsoru Knauf un Knauf Insulation neatsveramo ieguldījumu, kā arī Ekonomikas ministrijas, Latvijas Būvnieku, Latvijas Inženierkonsultanu, Būvmateriālu ražotāju un citu nozares asociāciju atbalstu tika izsludināti nominantu pieteikumi kategorijās “Mūža ieguldījums būvindustrijā” un “Gada inženieris”.

Šā gada 25. februārī svinīgā pasākumā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī Būvindustrijas Gada balva - mākslinieces Katrīnas Vasiļevskas veidotais „Pamatakmens” un iespēja apmeklēt ievērojamākos būvniecības objektus Londonā - nonāca 12 vistalantīgāko un zinošāko inženieru rokās. 6 balvas tika pasniegtas kategorijā „Par mūža ieguldījumu būvindustrijā” un 6 kategorijā „Gada inženieris 2013”. Svinīgo ceremoniju ar savu klātbūtni pagodināja Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, RTU rektors Leonīds Ribickis un citas nozīmīgas amatpersonas.

Pavisam konkursam tika izvirzīti 48 izcili inženieri: 27 no tiem “Mūža ieguldījums būvindustrijā” kategorijā, 21 potenciālais “Gada inženieris”, tostarp 6 Jaunie inženieri no būvzinātnes, civilās būvniecības, projektēšanas, ceļu būves, energobūvniecības, restaurācijas, ūdensapgādes, akustikas, siltumapgādes, industriālās būvniecības u.c. jomām. „Būvindustrijas Gada balvas” pretendentus pēc īpaša ētikas kodeksa izvērtēja žūrija 31 cilvēka sastāvā.

Laureātu sarakstā ir Igors Šenbergs no SIA „RBSSKALS Būvvadība”, Ivo Brālēns un Roberts Rēboks no SIA „Merks”, Staņislavs Kumpiņš no SIA „RE&RE”, Mārtiņš Fībigs, kurš darbojas kā Latvijas Lauksaimniecības universitātes Lauku inženieru fakultātes Arhitektūras un būvniecības katedras vieslektors un citi laimīgie uzvarētāji.

Speciālās balvas par mūža ieguldījumu saņēma RTU Būvzinātnes centra vadošais pētnieks Juris Rihards Naudžuns, Ceļu remontu pārvaldes projektu vadītājs ar 45 gadu darba stāžu Uldis Mellenbergs u.c.

Savu īpašo balvu uzņēmums Knauf pasniedza inženierzinātņu doktoram Videvudam Ārijam Lapsam par neatsveramu zinātnisko un pedagoģisko ieguldījumu būvniecības jomas izaugsmē Latvijā un pasaulē.