Knauf Knauf
atpakaļ

Gada būvinženieris 2009

Gada būvinženieris 2009

Šī gada 18. martā svinīgi tika paziņoti žurnāla “Latvijas Būvniecība” rīkotā konkursa „Gada būvinženieris Latvijā 2009” uzvarētāji. Sadarbībā ar Latvijas Būvinženieru savienību, kā arī pateicoties kompāniju «Knauf», «Caparol», «Sakret» un «Ramirent» atbalstam, šāda profesionāla spēkošanās notika jau otro gadu pēc kārtas.

Tika pasludināti uzvarētāji 4 nominācijās: Gada projekta vadītājs, Gada būvdarbu vadītājs, Gada inženieris – projektētājs un Gada jaunais būvinženieris. Lai pretendētu uz minētajiem tituliem, projektu un būvdarbu vadītājiem bija jābūt Latvijā praktizējošiem speciālistiem ar vismaz 5 gadu inženiera darba pieredzi. Jaunā būvinženiera pieredze bija noteikta 2-5 gadu robežās, bet gada inženierim – projektētājam bija jāpierāda sevi konstruktora darbā ne mazāk kā 5 gadus.

Titulu pretendentus balvai varēja pieteikt tikai un vienīgi trešās puses – būvfirmas un kompetenti nozares pazinēji, savukārt, uzvarētājus noteica 14 cilvēku žūrija - būvniecības kompāniju, izglītības iestāžu un nozares savienību pārstāvji.

Par nominācijas Gada projekta vadītājs Latvijā 2009 laureātu tika pasludināts Jānis Doniņš no SIA Merks, bet atzinības balvas saņēma viņa kolēģis Ivo Brālēns un Valdis Koks, SIA Re&Re. Gada būvdarbu vadītājs Latvijā 2009 ir Maksims Momots, SIA Merks. Atzinību par darbu saņēma Aleksandrs Bass no SIA Skonto būve un Dmitrijs Jansons no SIA Merks. Uzņēmumā ECB Consult strādā Gada inženieris– projektētājs Igors Smirnovs. Atzinības balvas saņēma Didzis Žīgurs, SIA BKB, un Jānis Apse, SIA Constructus. Nominācijas Gada jaunais būvinženieris Latvijā 2009 uzvarētājs ir Deniss Šavraks no SIA MDK Konstruktori. Atzinības balvas piešķirtas Jurijam Grudulam, SIA Projekts 3, un Artūram Ščuram, SIA Jurēvičs un partneri.

Gada projekta vadītājs J.Doniņš atzīst, ka šis konkurss ir ļoti būtisks būvinženieru profesionālajai videi. Tas palīdz celt būvinženieru profesijas prestižu un motivēt nozares speciālistus jauniem sasniegumiem.