Knauf Knauf
atpakaļ

Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013

Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013

2013. gada 26. jūnijā jau trešo gadu pēc kārtas notika balvu pasniegšana konkursa Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013 uzvarētājiem; šoreiz – nesen atklātajā kultūras pilī Ziemeļblāzma. Konkursu organizēja LR Ekonomikas ministrija, LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls Būvinženieris ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivātes jomā.

Šajā gadā konkursa uzstādījums bija fokusēties uz valstisku, ilgtspējīgu un starptautisku būvniecību jaunuzceltu un renovētu daudzdzīvokļu ēku, sabiedrisko celtņu, industriālo ēku, vienģimeņu māju un citās grupās. Galvenie ēku vērtēšanas kritēriji bija sasniegtais kopējais siltumenerģijas patēriņš apkurei un karstā ūdens sagatavošanai, kā arī siltumenerģijas ietaupījums pēc renovācijas darbiem. Ventilācijas sistēmas risinājumiem, ilgtspējīgiem būvniecības risinājumiem un kvalitātei arī tika pievērsta uzmanība būvju novērtēšanas procesā.

Konkursa rezultāti parādīja, ka kvalitatīvas, ilgtspējīgas un enerģiju taupošas ēkas sastopamas visā Latvijā. Nominācijā Energoefektīvākā renovētā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2013 1. un 3. vietu ieguva ēkas Saldū, Jelgavas ielā 13 un Tūristu ielā 11, bet 2. vieta tika Roņu ielas 3 namam Liepājā, savukārt, Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2013. Jaunbūve kategorijā uzvarēja nams Antonijas ielā 16a, Rīgā.

Par Energoefektīvāko sabiedrisko ēku Latvijā 2013 kļuva Ērgļu arodvidusskolas dienesta viesnīca, 2. vieta – Ventspils pilsētas domei, bet 3. vieta - Ventspils poliklīnikai.

Energoefektīvākā vienģimenes ēka Latvijā 2013 atrodas Ventspilī, Priežu ielā 11a, 2. vieta šajā nominācijā privātmājai Ikšķiles novada Daugavmalā.

„Smagsvaru” kategorijā Energoefektīvākā industriālā ēka 2013 laureāta gods tika piešķirts SIA Skonto Plan Ltd ražotnei Tukumā.

Kā viens no konkursa atbalstītājiem uzņēmums Knauf savu īpašo balvu pasniedza SIA Mūrnieks, kas bija galvenais būvuzņēmējs Roņu ielas 3 nama Liepājā renovācijas procesā. Ar šo specbalvu Knauf uzslavēja SIA Mūrnieks komandu par kvalitatīvi veiktu darbu, panākot 56,67% siltumenerģijas ietaupījumu, un striktu ETAG 004 normu ievērošanu un izpildi būvniecības procesā.